Invitație Conferinţa Internaţională “Exploring Solutions to Combat Rising Political Radicalism in Europe”

International Conference “Exploring Solutions to Combat Rising Political Radicalism in Europe”

Data: Vineri, 15 ianuarie 2016

Locul: sediul SNSPA – Bulevardul Expoziţiei, nr. 30A, sala 804, etaj 8

Organizatori:

  • Asociația Română de Relații Internaționale și Intergrare Europeană/ ECSA România
  • Fundația Republikon din Ungaria

Conferința își propune să ofere un cadru de dialog și cooperare pentru mediul academic, tineri cercetători, antreprenori sociali, reprezentanți ONG, practicieni internaționali și funcționari publici care se ocupă cu afacerile europene contemporane. Scopul întâlnirii este de a reflecta și de împărtăși puncte de vedere cu privire la cauzele și consecințele complexe ale radicalismului politic din ultimii ani, care tinde să devină o amenințare directă la adresa stabilității europene – sărăcia, șomajul în rândul tinerilor, numărul în creștere al mișcărilor extremiste de dreapta, conflictul din Ucraina, migrația ilegală, valul de refugiați și amenințările teroriste, ș.a.

Riscurile generate de extremismul politic din UE vor fi discutate în cadrul a două paneluri – riscuri interne și riscuri externe, concentrându-ne în același timp pe potențialele soluții. Moderatori ai celor două paneluri în cauză vor fi Dr. Miruna Troncotă și Drd. Ioana Borcan. Cel de-al treilea panel, ce va fi axat pe identificarea de soluții de combatere a riscurilor mai sus numite, va fi moderat de către Dr. Silviu Petre. Cina de încheiere a Conferinței va avea loc la Conceptual Lab, în Str. Dionisie Lupu, nr. 56.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Agenda conferinței.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1104983156179225/

http://www.rise.org.ro/

http://republikon.hu/

*Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Initiative of European Citizens to Combat Political Extremism and Euroskepticism”, care este co-finanțat prin Programul Europa pentru Cetățeni al Uniunii Europene.

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.