Open source database

Această secțiune este o bază de date de tip "open source", ce oferă acces rapid la cele mai importante documente, publicații și pagini web ale Uniunii Europene. Ea este structurată în următoarele trei categorii principale: documente ale Uniunii Europene, publicații ale Uniunii Europene și pagini web. Fiecare categorie este împărțită la rândul ei în funcție de instituțiile și organismele UE, dar și pe baza tematicilor abordate de uniune/politice europene.

Baza de date a fost dezvoltată cu scopul de a constitui un instrument util pentru mediul universitar (studenți, cercetători și cadre didactice) și  practicieni specializați sau interesați de domeniul studiilor europene.

Baza de date face parte din rezultatele proiectului Jean Monnet Suport pentru Asociații „Contributing to the development of the EU immigration and mobility field of study from a multi-disciplinary approach. Support for the Romanian Association of International Relations and European Studies / CDEUS” (Project: 553595-EPP-1-2014-1-RO-EPPJMO-SUPPA), co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, acțiunea Jean Monnet. Proiectul este implementat de către ARRISE/ECSA România, în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2017.

EU-flag-Erasmus-_vect_POS-300x86

* Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.