Participarea ARRISE la Prima Întâlnire de Coordonare din cadrul Consiliului Europei pentru Proiectul “Democratic Culture in Action – Democratic Competences in the Digital Era”

Competences for Democratic Culture_Romania_Council of Europe

rsz_logo_arisse-01

coe-logo-quadri

ee-lgflag

 

snspa

logo DRIIE

În zilele de 31 ianuarie și 1 februarie 2017, a avut loc la Strasbourg Prima Întâlnire de Coordonare pentru toate proiectele finanțate în 2016 de către UE și Consiliul Europei în cadrul Programului “Human Rights and Democracy in Action.

Reprezentanți din partea a 20 de organizații partenere originare din 17 state s-au întâlnit la Strasbourg pentru a face schimb de experiențe și pentru a identifica soluții multilaterale acolo unde este cazul.

Reprezentanții organizațiilor participante au avut oportunitatea de a-și prezenta proiectele în fața celorlalți parteneri și, de asemenea, să discute despre modalități de a coopera și despre cum să avanseze în implementarea proiectelor în statele de proveniență.

ARRISE/ ECSA România a fost reprezentată în cadrul aceste întâlniri de lucru de către Prof.univ.dr. Cezar BÎRZEA, membru al Asociației și Director al Centrului de Studii Europene asupra Migrațiilor Umane din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Ioana BORCAN, Consilier al Președintelui ARRISE. În timpul evenimentului, au luat cuvântul mai mulți reprezentanți din partea Consiliului Europei, printre care și Dl. Sjur BERGAN, Directorul Departamentului de Educație din cadrul CoE. Printre altele, acesta ne-a transmis următorul mesaj:

“Education is not only about the type of economy we want to have, but also about the kind of society we wish to have.”

La acest moment, cel de-al 4-lea ciclu al Programului include implementarea următoarelor proiecte:

Pentru mai multe informații despre proiectul implementat de către ARRISE în parteneriat cu SNSPA, accesați această pagină.

IMG_20170131_083716

IMG_20170201_110400

This post is also available in: Engleză