Conferinţa Internaţională “The implications of EU policies for the integration of immigrants and mobile citizens”

Despre                    Agenda                       Rezumate                     Parteneri

 

Când: 16-18 Mai 2016

Unde: sediul SNSPA, Bdul. Expoziției, nr.30A, sector 1, București

Call for Papers

Agenda draft

Această conferință internațională este parte a seriei de evenimente academice organizate de  către ARRISE/ECSA România, prin intermediul proiectului Jean Monnet Suport pentru asociații, implementat în perioada 1 septembrie 2014 – 31 august 2017. Primul eveniment din această serie, Conferința Internațională „The Implications of EU Policies for the Social, Economic and Political Integration of Immigrants” a avut loc în luna aprilie a anului 2015. Ultimul eveniment va fi organizat în anul 2017 și va aborda tema politicilor de integrare a immigranților versus politici de integrare a cetățenilor mobili europeni.

EU flag-Erasmus+_vect_POS

Prin organizarea celei de-a doua conferințe internaționale, urmărim, nu doar sporirea cunoașterii cu privire la fenomenul de mobilitate, dar și creșterea vizibilității ARRISE și a activităților pe care le desfășoară cu scopul de a contribui la dezvoltarea sectorului studiilor europene în România.

De asemenea, prin faptul că evenimentul se adresează cercetătorilor și practicienilor din domeniu urmărim să atragem atenția asupra importanței acestui sector în cadrul procesului de integrare europeană și să facilităm colaborarea între aceste categorii de stakeholderi pentru a îmbunătăți strategiile actuale existente la nivel național și european în ceea ce privește integrarea socială, economică și politică a cetățenilor mobili.

Pentru a afla mai multe informații despre prima Conferință Internațională organizată de ARRISE, în cadrul proiectului Jean Monnet Suport pentru Asociații, intrați aici.

*Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului Jean Monnet Suport pentru Asociații Contributing to the development of the EU immigration and mobility field of study from a multi-disciplinary approach. Support for the Romanian Association of International Relations and European Studies / CDEUS” (Proiect: 553595-EPP-1-2014-1-RO-EPPJMO-SUPPA), cofinanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus, acțiunea Jean Monnet.

**Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă numai punctul de vedere al autorilor, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor conținute de această publicație.

This post is also available in: Engleză