Seria de Workshop-uri “Competențe Democratice în Era Digitală” – Proiect Consiliul Europei

 logo CoE mare
 shutterstock_234131242 1  Logo ARISSE-01  SNSPA._sigla.svg
 logo-driie

poster Workshop-uri Competente Democratice in Era Digitala

Când:  participanții pot opta pentru o zi la alegere din cele 3 de mai jos (10-15 participanți per Workshop)

  • Workshop 1: 26 iunie
  • Workshop 2: 27 iunie
  • Workshop 3: 5 iulie

Unde: sediul SNSPA, Bd. Expoziției, nr. 30A, sector 1, București, et. 8, sala 804

Cine poate participa: cadre didactice Cultură Civică și alte discipline Socio-Umane, consilieri și psihologi școlari, psihologi, studenți la psihologie, studenți Științe ale Educației, lucrători cu tineretul, reprezentanți ONG, ș.a.

Program Workshop: pdf

Participanții vor primi la final diplome de participare în cadrul Workshop-urilor organizate sub umbrela Consiliului Europei, precum și mai multe materiale didactice utile la clasă.

Asociația Română de Relații Internaționale și Studii Europene (ARRISE) și Școala Națională de Studii Politice și Administrative au deosebita plăcere de a vă invita să participați la Workshop-ul Competențe Democratice în Era Digitală, ce face parte din activitățile derulate în cadrul Proiectului Democratic Culture in Action - Democratic Competences in the Digital Era. Acest proiect este finanțat și coordonat de către Consiliul Europei și Comisia Europeană și este implementat în 7 state europene (România, Republica Cehă, Serbia, Armenia, Belarus, Bulgaria și Croația)

În cadrul acestuia, participanții vor dezbate și testa modelul de competențe pentru cultură democratică creat de către Consiliul Europei, noul curriculum de Educație Socială pentru gimnaziu, și vor lucra împreună pentru identificarea și construirea celor mai bune metode didactice în vederea furnizării de competențe pentru cultură democratică în contextul noilor provocări ridicate de social media și mediul online.

Confirmarea participării se face la una dintre următoarele adrese de e-mail: ioana.borcan@dri.snspa.ro sau florentina.micu.snspa@gmail.com; și trebuie însoțită de următoarele date ale persoanei care dorește să participe - nume, prenume, vârstă, profesie, afiliere instituțională

Ca parte a activităților proiectului, ARRISE și SNSPA au realizat deja 3 focus grupuri  - 2 cu profesori de cultură civică, consilieri școlari, reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentanți ai Institutului pentru Științe ale Educației și chiar un fost Director al acestei instituții, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai mediului ONG (Salvați Copiii România), ș.a. și cel de-al 3-lea cu elevi de clasa a VII-a. Iar în zilele de 6-7 iulie, urmează să fie organizată o Conferință Internațională cu participarea tuturor statelor partener, pentru care, de asemenea, dorim să vă transmitem invitație de participare.

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați următoarea pagină: http://www.rise.org.ro/proiectul-democratic-culture-in-action-democratic-competences-in-the-digital-era/ 

Pagină Facebook dedicată proiectului: https://www.facebook.com/CDConlineRo/ 
Grup Facebook - cadre didactice și persoane interesate de educație digitală și competențe democratice: https://www.facebook.com/groups/1466088366755507/ 
Pagină Facebook ARRISE; https://www.facebook.com/ecsaromania/ 
Website Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA: http://dri.snspa.ro/
Website SNSPA: http://www.snspa.ro/