Adrian Ivan

Profesor Universitar Dr. Adrian Ivan este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Profesor al Catedrei Jean Monnet din cadrul  Facultăţii de Istorie, Universitatea Babeș-Bolyai, precum şi Director al Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană din cadrul Facultăţii de Istorie.

În calitate sa de profesor de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, dispune de o bogată activitate didactică, de cercetare cât şi publicistică. Susţine cursuri la programele de licenţă  Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi de Studii de Securitate la nivel licenţă şi masterat. De asemenea, este coordonator a trei proiecte Jean Monnet, a programului ATLANTIS şi a altor granturi naţionale.

Printre cele mai importante realizări ale sale am putea menţiona calitatea de membru al Școlii Doctorale la Universitatea din Sapientza din Roma în aria „Dottorate di ricerca in Storia d’Europa precum şi coordonarea Centrului de Cercetare în Guvernanţă Europeană „Altiero Spinelli”. În perioada 2000-2007 a fost profesor invitat la International University Institute for European Studies din Trieste, Italia.

Este expert în cadrul Agenţiei Române de Asigurarea Calităţii în Invăţământul Superior şi Preşedinte al comisiei Ştiinţe sociale, politice şi ale comunicarii în cadrul aceleiaşi instituţii.

This post is also available in: Engleză