Gheorghe Poede

Profesor Universitar Dr. Gheorghe Poede este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi  Prodecan al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Socio-Politice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Doctoratul în Filosofie a fost obţinut în cadrul aceleiaşi universităţi, având tema “Dominaţie şi putere în gândirea lui Max Weber”.

Membru al Asociaţiei Române a Sociologilor şi expert al Comisiei Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Poede predă atât pentru studii de licenţă, cât şi de masterat, următoarele cursuri: Fundamente şi teorii în puterea politică, Teoria relaţiilor internaţionale, Instituţii politice europene, Sociologie politică,  Procese ale integrării europene, Politici sociale şi Securitate europeană.

A ţinut sesiuni de formare în cadrul mai multor programe finanţate de Banca Mondială şi de Guvernul francez – Programul pentru dezvoltarea managerială a serviciilor sociale din România, Programe de dezvoltare a capacităţilor de management ale înalţilor funcţionari în domeniul serviciilor sociale etc. Mai mult, Prof. Poede a lucrat pentru Banca Mondială şi în calitate de evaluator de granturi pentru judeţele Timiş şi Arad şi a făcut parte din Programul acesteia pentru experţii Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Omului. În anul 2005, a fost atât coordonator al unui program de cercetare al UNICEF în România, cât şi director de cercetare pentru un proiect al aceleiaşi organizaţii.

This post is also available in: Engleză