Iordan Bărbulescu

Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu este preşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, decan al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, precum şi Preşedinte al Senatului SNSPA din martie 2012.

A obţinut titlul de Doctor în ştiinţe politice şi sociologie, specialitatea sociologie politică, acordat de Universitatea Complutense de Madrid. În perioada 1996-2003, a urmat cursuri de perfecţionare profesională în Belgia, Franţa, Luxemburg, Elveţia, Grecia, Danemarca şi Spania. Diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în perioada 1997-2003, a participat ca membru al Comisiei mixte de pregătire a negocierilor de aderare a României la UE. Din 2007 este expert al Agenției Române de Asigurarea Calității în Învățământul Superior, ocupând funcţia de Secretar al Comisiei de Ştiinţe Politice, Sociologie, Studii Europene şi Comunicare.

Pentru contribuţia adusă la promovarea politicii externe a României, în 2002 prof. Bărbulescu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar în 2007 a primit premiul „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană”.

În prezent, prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu predă următoarele cursuri în programele masterale din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană: Instituţiile Uniunii Europene, Politicile Uniunii Europene, Procesul Decizional în Uniunea Europeană.

This post is also available in: Engleză