Vasile Docea

Profesor Universitar Dr. Vasile Docea este vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi coordonator al Secţiei cu predare în limba germană la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A obţinut titlul de doctor în istorie la Universitatea “Al.I.Cuza” din Iaşi cu teza „Relații româno-germane în prima jumătate a secolului al XIX-lea”. În prezent este şi Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara.

Domeniile sale de specialitate se referă la istoria şi teoria relaţiilor internaţionale, istorie modernă şi istoria instituţiilor. Împreună cu Smaranda Vultur şi Robert D. Reisz, este editor al revistei interdisciplinare de analiză politică Colloquium Politicum, iar în trecut a ocupat postul de Redactor şef al Anuarului Institutului de istorie “A. D. Xenopol” din Iași.

Istoricul şi politologul Vasile Docea a urmat din octombrie 1993 şi până în martie 1995 un stagiu de studiu şi cercetare în Germania la Albrecht-Ludwig-Universität din Freiburg im Breisgau, susținut printr-o bursă DAAD, obținută prin concurs.

This post is also available in: Engleză